بانک مجازی یا بانک هوشمند

در حالی که خیلی از کشورها هنوز در بانکداری سنتی غوطه ورند، بعضی از کشورها یک پله جلو آمدند و بانکداری مجازی را تجربه می‌کنند. بانکداری مجازی یا بانکداری همراه مبتنی بر وب یا موبایل است و سعی دارد عملیات بانکداری را بدون حضور در شعبه انجام دهد.

مهمترین زیرگروه بانک های مجازی ، پرداخت آنلاین است و جالب اینکه پرداخت موبایلی برای اولین بار توسط دو اپلیکیشن غیربانکی ( پی پال و اسکوئر ) ترویج داده شد. در حال حاضر اکثر برندهای معروف، فناوری پرداخت‌انلاین موبایلی دارند؛ مانند: اپل پی ، علی پی ، گوگل پی ....

فناوری "NFC" یا تماس غیرفیزیکی، توسط موبایل برای پرداخت یا پرداخت با توکن ها هم جزو بانکداری مجازی هستند. پرداخت با اسکن "SQR"  جزو پرداخت غیر فیزیکی است و هم در بانکداری مجازی تعریف شده است.

برخی بانک‌های سنتی، فناوری های مجازی را به خدمات خود اضافه کردند و بعضی از عملیات بانکی را از حالت آفلاین به آنلاین تغییر دادند ولی برخی بانک‌ها به کل به صورت مجازی فعال هستند مانند : ( سیمپل و موون ). گرچه هنوز معماری بانکهای مجاز یا نئو بانک‌ها سنتی است اما آینده بانکداری از مجازی هم عبور خواهد کرد.

بانکهای آینده با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، بانکداری را شخصی خواهند کرد. بانک‌های هوشمند با تحلیل داده‌های مشتری، آنچه شما می خواهید را برای شما خواهند ساخت، در حالی که بانک‌های سنتی آن را به شما تحمیل می کردند.

 

پیشنهاد می کنیم این مقاله را نیز بخوانید: ارزش بی ارزش بیت کوین

آخرین مطالب
وب سایت تخصصی بانکداری هوش مصنوعی دومان سهند

دومان سهند بانکداری بدون شعبه های فیزیکی و جایگزینی هوش مصنوعی به جای انسان را بانکداری هوشمند می نامد و معتقد است تا سال ۲۰۵۰ ، بانکداری هوشمند می شود . دومان سهند در تلاش است در مورد بانکداری هوشمند و انحصار شکنی مافیای ...